25.11.2010

9900 Kirkenes!


Da var det på tide med en innføring i hundekjørelivet :) Her i Finnmark er det kaldt og mørkt.......... Jeg var en smule bekymra før jeg reiste, var innstilt på at det kom til å bli sabla tøft, men so far: SOOOOO GOOD!!! Har bare vært her fem dager, så jeg lever kanskje enda på lykkerusen, men tror den rusen kommer til å vare til jeg reiser, så det er greit :) Hundene er utrolig nydelige og kjempesnille.. Vi har til sammen 80 Alaska Huskyer, alle er like fine, og jeg vet kanskje hva 3% av de heter.. (nå er jeg ræva på prosentregning, men hvis 3% av 80 blir sånn ca 4 stk, så er det riktig)

I dag hadde jeg min første tur med turister..... var dritnervøs!! Hadde bare prøvd å kjøre sleden en liten tur to dager før, og da hadde jeg med meg Helga, sjefen.. Så alt gikk selvfølgelig fint da :) Men så kom turistene bortover isen, og jeg ville mest tisse på meg. Men lot det være, ettersom det var -16.. Det eneste jeg måtte huske var å late som jeg var proff.... haha LETT? nei. Men det siste man skal gjøre er å si at man aldri har kjørt hundeslede før hvertfall... Ikke ante jeg hva bikkjene i spannet het heller, så da de spurte måtte jeg bare svare litt på måfå.. En hvit løgn skader vel aldri.. :) UANSETT!! Turen gikk kjempebra, og følte jeg fikk bra kontroll på sleden, skjønte litt åssen jeg skulle bruke vekta mi, og fikk inn balansen. Etter en turist-tur til, som også gikk fint, så tok vi en tur med bare oss guidene og bikkjene, for å teste de andre løypene, og få øvd oss litt. Lyset var awesome, bikkjene jobba som helter, jeg sto bare og glisa hele veien, som jo resulterte til at tennene mine holdt på å fryse ihjel.

Jeg klarte så å velte tre ganger med sleden! Det var festlig.. Godt å ha prøvd det også da, så vet man at det ikke er noe å være redd for, det var ikke akkurat farlig. Man må bare holde på spannet for harde livet, det siste du må gjøre er å miste det. Vovvene elsker jo å springe, så hvorfor skal de bry seg om at musheren (hundekjørern) ligger og kaver uti snøen?!? Spannet mitt var så flinke at de bare dro meg noen meter av gårde, til jeg ropte stooooooooooooop, da snudde de seg og så dumt på meg, full av snø og på tvers i løypa.. Stakkars vovver, med amatøren på slep :) Åh, kor æ elska det!!!!!

Kommandoene man bruker er : Aaaa-HA! (Begynn å løpe!) HA! (venstre) GEE! (Høyre) og Stoooop (Hmm... tror det betyr stopp.)Yes. Her er da meg i min fancy jobbeoverall! ;) Lue fra H&M... Innkjøpt av mamma og meg på bytur i tønsberg. Den funker som gull! Driver og lager nye bakliner her, disse festes i sela til vovven.Alex, svensken. Fikser litt på lina!


Vårt lille altmuligrom. Såvidt plass til noen av gjengen. Her er Ligita, Alex og Bjørn. Happy mushers :)

Beivass og Pekka.. Pekka (bak) er blind. Men han løper visst godt i spannet fordet!


Arti!


Eedu... Stor gutt, med fine blå øyne..


Og her er altså Bissevovve Borettslag.Har ikke fått tatt så mye bilder enda... Har rett og slett ikke hatt tid. Det er snakk om 3-4 timer dagslys nå, og da er vi busy busy busy. Lovelovelove!! Det morsomste er at når du tror klokka er 7-8 på kvelden, så viser den seg å være ca fem på to! :D Og da har man jo i teorien fått en halv ekstra dag å boltre seg på! Wow, mørketid har faktisk noen fordeler. Thumbs up!


Vi målte forresten minus 21C i dag! Sweet.

2 kommentarer:

  1. Så fint du har det!

    (Tack för kortet förresten)

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett