27.12.2010

Jul!!!

Oi, som tiden flyr... Nå har jeg vært her oppe i vinterunderlandet i over en mnd... føles som jeg kom for en uke siden :) Men begynner å få dreisen på rutinene og blitt godt kjent med alle vovvene... samt kjøringen går ganske knirkefritt by now. Det er så sabla moro!!! Hver dag hjem fra jobb holder jeg på å få dånedippen fordi jeg er så sliten, men tror aldri jeg har vært mer lykkelig :) Og i jula fikk jeg besøk av Olav, heldig som jeg er... Vi bestemte oss for å droppe å feire jul i vår triste leilighet uten juletre, og heller dra ut i skauen. Vi fikk låne lavvoen som står der oppe, 3,5 km å kjøre med hundene bare. Vi tok ett team på åtte hunder og for avsted. Jeg må si jeg er blitt en tilhenger av alternativ jul! Her er noen bilder fra turen.....


Lavvo + Juletre.


Godt å få fyra i peisen;) Så fort vi kom opp måtte vi sette igang å varme opp vann til hundematen.

Så var det å sette på plass hundene i hver sin kjetting, og med en liten halmdott for å holde varmen. Det var kanskje -6/-7 grader, så de hadde det veldig fint der ute. Korva her :)

Da Bissavovve Borettslag var installert, kunne vi slappe av litt med en pils. Olav so kosa seg her :)

Julemiddagen besto av pølse i lompe!!! Og en dæsj riskrem etterpå såklart :) Ypperlig festmåltid! Vin og øl hadde vi også nok av..


Og litt julekaker til kaffen!

Vi hadde litt problemer med å få røyken ut i riktig retning, men klarte å unngå kullosforgiftning.

SOVE!! Hadde verdens beste sovepose.... Frøys ikke et sekund. Den tåler vel minus 30 tror jeg... Mmmmmm...

Olav hadde en litt dårligere sovepose stakkar. Men han sov da ganske godt fordet tror jeg..


Første juledag! Hundene var så vennlige å vekke oss kl 04:30 med en liten hylekonsert. De kjørte på med en låt ca hver halvtime tror jeg, frem til foring kl halv sju. Jeg var litt bekymra for om de kom til å ha det bra her oppe, så da de første begynte å ule klarte jeg ikke sovne igjen.. Men det var veldig moro å ha reist ut alene uten noen av de andre musherne som er litt mer vant til dette enn meg.. Var fint å få ha alt ansvar, og klare å komme hjem med alle vovvene i god behold :)
Her er Jim, Kharu, og Korva og Mika i bakgrunn.

Jim


Fine Finnmark :)


Sofie, Jim og Kharu


Taiga!


En veldig glad hundekjører, rett etter å ha tryna med sleden :)

På vei hjem i "dagslys" i fullt firsprang.


Olav måtte selvfølgelig ta sin del av kjøringa. Etter å ha kjørt første gangen, løp han hjem og saumfarte Finn.no for huskyer til salgs... Unnskyld Gerd og Sturle, dere får skylde på meg når dere plutselig har fått åtte hunder til nabo....


Nissene på tur :) GOD JUL ALLESAMMEN!!!!


Takk for en herlig, anderledes julaften. Selv om vi savnet alle der hjemme.. Håper dere også hadde en fin feiring. Vi sees i 2011!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar