18.05.2009

Biltur 2009

Ja, så bega vi oss ut på biltur #2. Molly, Elias, Lena og meg. Planen var å rømme byen på 17. mai og gjøre en ellers masete dag til noe spesielt. Det må jeg sannelig si at vi klarte.. Vel plassert i leiebil a la Audi, kjørte vi mot stoppested Vinje i Telemark.

Grunnet mild fyllesyke, svelget jeg to ibux på morrakvisten på avreisedagen. Litt senere gikk jeg til bilsyke-forebyggende tiltak og hev i meg en postafen, samt tok på meg to akupunkturarmbånd. Dette var selvfølgelig glemt da jeg satte meg noe neddopet bak rattet og gira og gassa og styra ivei.. Heldigvis overlevde vi den lille strekningen jeg var sjåfør.


I Vinje/Åmot sjekket vi inn på verdens fineste camping, med en nydelig stabburshytte til disposisjon. Utafor gresset tre herlige geitekillinger, noe Lena og jeg ble veldig glad for ettersom vi skal jobbe på geitegård i sommer!! We love the goats:)


Så ble det litt sightseeing, vi besøkte stoga til Olav Aasmundsen Vinje samt skuet landskapet for han godeste Odd Nordstoga. Vi fant han ikke, men vi løp nå litt rundt i hagen til han Aasmund Nordstoga:) Som forøvrig just har gitt ut en søt liten plate; ein visefugg.

Noe jeg lærte på denne turen, er at Vinje er ganske folketomt og øde. Men desto koseligere er det når 17. mai kommer og de menneskene du innbiller deg gjemmer seg ett eller annet sted bak busker og trær, trår frem i finstasen sin og samler seg i den bittelille, rosa, lokalkyrkja.. Så joina vi verdens korteste togmarsj (ca 500m, fra kirken til barneskolen) og famla oss gjennom en 17.mai sang eller to.


Det var i hvertfall den fineste 17.mai feiringa jeg har hatt på mange år, og håper det er starten på ein hyggjeleg tradisjon! ;)

mvh
gullfisken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar